Sunday, 22 May 2011

Celebration yang Terlewat. hehe.

Salam,

celebration ape yg dh terlewat ni ye? hehe. besday celebration kah? apakah? HAHA. no la, aku nk cter pasal celebration yg sume penduduk di Malaysia ni sambut. HARI GURU dan HARI IBU. lme sgt dh lepas, aku ni lah. pmalas sgt nk update. dua2 celebration ni aku dedicated specially to my beloved mom, Puan Saniah binti Haji Ismail. hamboi, siap gtau name penuh kau kn belle. ahaha. biar lah. aku pon syg mak aku lebey2. untung sungguh wanita ini, krn die dapat merasa dua2 celebration ni. bagi aku, emak aku sgt hebat. die mmg SUPERWOMAN!! Dia dpt jalan kan tanggungjawab sbg seorang isteri dan juga ibu dgn baik. jd cikgu plak tu ! ingt cikgu kje ckt je ke. dh blik dr sekolah, mak aku buat kje rumah plak tu. hebat sesangat.

Saya nak ucapkan Selamat Hari Guru kpd semua yang telah mendidik sy, ta kesa lah ckgu skolah tadika, ckgu skolah agama, skola rendah, skolah menengah, ckgu silat aku n even lecturer universiti. Saya ingin tujukan bait2 sajak ni dr Usman Awang kpd semua warga pendidik.

Jika Hari Ini Seorang Perdana Menteri Berkuasa,
Jika Hari Ini Seorang Raja Menaiki Takhta,
Jika Hari Ini Seorang Presiden Sebuah Negara,
Jika Hari Ini Seorang Ulama Yang Mulia,
Jika Hari Ini Seorang Peguam Menang Bicara,
Jika Hari Ini Seorang Penulis Terkemuka,
Jika Hari Ini Siapa Saja Menjadi Dewasa,
Sejarahnya Dimulakan Oleh Seorang Guru Biasa.

See, jika anda memahami bait2 sajak ini, kite akan sedar, tanggunggjawab seorang guru teramat besar. jd kite jgn lah cube melawan kata2 mereka. krn tanpa guru, kite pasti tidak akan mendapat ilmu yg diberkati.



Ok, saya juga ingin mengucapkan Selamat Hari Ibu kpd semua yang bergelar ibu. Ta kesah la jika anda menggelar ibu anda ibu, emak, bonda, ummi or mummy. Mereka tetap wanita yg telah melahir dan menjaga kita. 
Aku rase sgt bertuah dapat Puan Saniah sbg emak ku. Beliau sgt penyayang. klu aku ade masalah, die lah yg akan tolong aku. so, pd hari ibu tu aku teman mak aku kuar jalan2 bli kain. aku n adk aku bg adiah coklat kt mak aku. naseb lah mak aku suke. hehe. mak aku byk ajar aku mcm2 perkara, ingt lg, mase kecik mak tolong buat keje skolah, mak aku juge yg ajar aku mengaji, yg ajar aku buat ketupat (yg smpi skrg aku masih fail). HAHA. n aku juge ta kan lupe mak aku lah yg rjin ingtkn aku ttg solat. klu kt uma aku tnga sdap berdengkur n masuk waktu solat, die akn kjutkn aku, klu aku x bgun gak. haa.. mak aku akn pukul dgn hanger or rotan or anything yg die dpt capai kt area kjadian tu. ahaha. erm, aku sgt takut jika aku ade terkasar bhase pada mak. mak, ampunkan sgale dosaku.
Emak, saya mmg tak mampu balas jasa mu. Semoga emak pjg umo, sy akn slalu syg mak ! 
  
ni aku nk share video best ngn korg. maybe ade yg dh tgk, maybe belum. aku suke sgt lyn video ni. baguih la die. dedicate utk mak die. hehe. sejuk perut ibu mengandung org kate...

video

ok, dh sonok2 gelak tgk video ni kan. kan. dlm hepi2 tu aku turut simpati kpd sesape yg sudah tiada ibu. walaupun gitu, korg bole je bg adiah kt ibu korg. adiah ape? sedekah kn lah al-fatihah, rjin2 lah bace yassin utk ibu anda yg telah pergi. smoga ibu anda tenang di alam sane. amin.


P/s: bile aku flashback balik, terlalu byk jasa mak aku. n tibe2 aku rse sgt emo. aku nk nanges lah ! wuuu... lelaki kacak, tlong lapkan air mata aku. (dush. dush)

Sunday, 15 May 2011

Movie Kompilasi !

Salam, bz giler lah aku skrg ni. nk post kt belog pon xde mse dh. cuti ari ahad ni je lah aku dpt luang mse ngadap belog. ahaha.
aku nk citer ni. korg nk dgr x?? xnk dh lah. aku nk citer gak. pdulik hape aku. ha tgk title ku, MOVIE KOMPILASI. wah. ade ape kan. bkn aku wat movie lah. ni aku kumpul movie2 yg latest aku baru tgk.  abih kate td xde mse nk ngadap belog. ni aku combine lah ! ahahha. korg dh tgk movie Fast 5 lakonan Vin Diesel yg tough tu? aku baru tgk mggu lpas. tanggal 7 Mei 2011. kat The Mines. kemain details kau bg kan belle. dgn sape aku g tgk xperlu taw. OKEH2. back to the story. best lah movie ni. terbaek. aku rse lpas ni mst ade smbungannye. coz awek Vin Diesel tu hidup lagi. (time abis movie die tnjuk)

 
Tgk lah watak2 nye. mmg kacak2. tough plak tu. haha.

die pnye plakon pon sume dh 5 star pnye... mmg tmbh gempak lg lah movie ni. sume ade style memasing. cntik je director susun watak dorg. 
tudiaaa.... habaq hang ! watak2 ni lah aku suke. hero ke heroin ke. sume aku suke lah wei.

ha... ni aksi awal2 yg aku suke. start je movie ni mmg xbuat aku ngantok cm sesetengah movie yg laen. awal2 babak je dh aksi yg hebat. aksi ni mse dorg nk bawak lari kete tu. mule2 aku bajet dorg bjaya lah bwk lari. kate HERO kan. tp xbjaye lah wei. klaka gak ade. dorg terjatuh dlm laut daa... haha.


ha... tengok. tengok. tough sungguh lah tu. 6-8 packs lah org kate nih kan ! kah kah. The Rock ni watak nye tangkap c Vin Diesel tu ha tp last2 die lak tlong Vin Diesel tu. hehe. tp dlm byk2 aksi. aku suke last skali, yg dorg pakat bwk lari peti besi penjahat tu. bygkan lah peti besi yg pnye berat n besa tu dorg seret pki kete, abih bandar tu hancur kne langgar. apepon. aku mls nk cter pjg lebar, korg tgk sndri. FAST 5 is super super AWESOME !!

okeh. next aku nk cter pasl movie Thor . movie ni baru je aku tgk smalm kt Sunway Pyramid. mule2 plan nk tgk Kongsi tp ade kate xbest, pastu aku tgk seat tggl few je. aku pon xnk la tgk nti mendongak je . (sakit pale weh). keh keh ! tp Thor pon bole tahan gak. full je seat. so alang2 dh smpi mmg nk tgk movie, aku bli lah tiket Thor 3D. terbang duit habaq ang !


HA... ni lah para pelakon nye...

aku mmg suke btol lah movie dr MARVEL STUDIOS... mmg cter nye pasl superhero. cter ni not bad lah. tp still xleh kalah kan fast 5. alah. nme pon cter superhero. confirm dh leh agk jalan cternye.


yg ni 3 watak utama nya. yg tngah tu bapak pd 2 laki yg seblahnye. die dh tue so nk crik lah pgganti die. die pilih Thor sbg raja tp sygnye die tu pans baran n kne halau campak dlm bumi. (Thor yg sebelah kiri). ha. cter superhero mst ade watak jahat kan. watak jahatnye adik kepada Thor tu sendiri. (yg kt sebelah kanan).eh. ade lg watak jahat, gergasi Frost nmenye. super kuat !



yg ni babak Thor nk cabut tukul ksyangan die lpas tercampak ke Bumi. die xberjaya nk cabut coz die dh ilang klayakn die. Cewah. ayat aku mmg xbole blah. tp last2 die dh berubah, die phm mksud ape ayah die ckp dlu. lpas tu die layak dpt balik tukul tu. 

tgk2. c Thor ni dh jatuh cinta pulak dgn pmpuan kt Bumi... tp ending die xtnjuk taw dorg dpt bersama ke x coz dorg berlainan alam. huu. n pjg lg cter nye. klu aku cter kt belog ni mmg xabih lah wei ! ok. korg layan sndri lah ye movie2 ni kat cinema. nk share ngn aku pon aku tade hal.eh2. cter pnye cter. aku xtgk jam plak . nk solat maghrib lah wei. kang terlajak. korg yg asik dok layan belog tu dh solat lum. hii... pis yaww... !












Wednesday, 4 May 2011

The Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough

Just Can't Get Enough lyrics

Boy I think about it every night and day
I'm addicted wanna jump inside your love
I wouldn't wanna have it any other way
I'm addicted and I just can't get enough

I just can't get enough
I just can't get enough
I just can't get enough
I just can't get enough

Honey got a sassy on steamin
She givin hotness a new meanin
Perfection mama you gleamin
Inception you got a brother dreamin dreamin

oh baby I'm beamin
I'm tryna holler at you, I'm screamin
Let me love you down this evenin
Love you love you ya you know you are my demon

Girl we could form a team and
I could be the king you could be the queen and
My mind's dirty and it don't need cleanin
I love you long time so you know the meanin

Oh baby I can't come down so please come help me out
You got me feelin high and I can't step off the cloud
And I just can't get enough

Boy I think about it every night and day
I'm addicted wanna jump inside your love
I wouldn't wanna have it any other way
I'm addicted and I just can't get enough

I just can't get enough
I just can't get enough
I just can't get enough
I just can't get enough

Honey got me runnin like I'm Flo Jo
Signs her name on my heart with an X-O
Love's so sweet got me vexed oh
I wanna wish it right back like presto, yes

Meantime I wait for the next time
She come around 'fore I toast to the best time
We lol back and forth on the text line
She got me fishin for her love I confess I'm

Somethin bout her smile and that combo
Got me high and I ain't comin down yo
My heart's pumpin out louder than electro
She got me feelin like Mr. Roboto

Oh baby I can't come down so please come help me out
You got me feelin high and I can't step off the cloud
And I just can't get enough

Boy I think about it every night and day
I'm addicted wanna jump inside your love
I wouldn't wanna have it any other way
I'm addicted and I just can't get enough

*This is mega switch up*

I just can't

Not
Sunk in your bed rock
Caught
Up in your love shock
Knocked
Out by your cold shot
I'm stuck in your head li-

Can't get out won't when
Makin me feign, give it to me
I want it all, know what I mean
Your love is a dose of ecstasy

Addicted
I can't get
Away from
You
Afflicted
I need it
I'm missin
I want your lovin right next to me
And I can't
Erase ya out of my memory

p/s : syiok ooo black eyed peas. ahaha !
Boy I think about it every night and day,
I'm addicted wanna jump inside your love,
I wouldn't wanna have it any other way,
I'm addicted and I just can't get enough.
* to someone. <3