Thursday, 2 June 2011

Saya jadi Mak Andam Terjun okeh !

Haa...nape jd mak andam lak ni kan. ish. ade org bertunang lah weh. spe yg bertunang nih? aku kah? oh . semestinya tidak ! aku kn jd mak andam. hehe. sepupu aku lah yg bertunang okeh. ahad mnggu lpas. majlis pertunangan sepupu aku ni buat kt kg. so blik lah kampung kesayangan aku kt Sungai Besar. citer aku jd mak andam terjun tu actually gini... Pada suati hari, burung2 berkicauan... eh over pulak. bkn gitu lah ! cmni... aku smpi je kt kg, tetibe mak aku kate angah (panggilan cousin aku) minx kau mekap kan die. pastu aku ckp lah, ish. mne reti mekapkan org. then mak aku diam jelah. esok nye pulak, tetibe mak teh aku ckp eh, siap lah cpt. kan nk mekapkan angah tu. aku cakp, hah. btol2 ke ni !! acik Kadir aku nyampuk, yelah. g lah cpt. dlm ati, siot ! mati lah aku ! aku pon wat rilex lg lpas tu. mne taw mmg ade mak andam dh ke. aku pon dh siap2, g lah gerak uma angah. g dapur teruih knon2 nk tlong prepare mknan kt guest. skli , angah dtg teruih tarik tgn aku g bilik n die lambak kan brg mekap die dpn aku. mulut aku ternganga. (okeh, ni aku gebang). omg, ni benar2 knyataan. aku pon wat cool je, teruih capai alat2 mekap . (dlm ati gelabah giler) .. tnga2 mekap tu, Mak Anjang aku msuk bilik. hah. mangsa aku dh mai dh... aku teruih tarik tgn mak sdare aku, aku pass brg mekap tu kt die plak. BHAHAHA !! selamat aku selamat ! so, aku ta sempat lah jd official Mak Andam. Haha. ni aku share ckt pic2 mse majlis tu key...

Tema nye kaler pink & purple. ni brg2 hantaran pihak perempuan.

Haa.. ni lah kak ngah, sepupu aku tu. mse ni mak sedare aku mekapkan die. Die nak mekap simple2 je.

Mase menyarung cincin lah saat yg ditunggu..hehe.

Haa.. yg ni kontroversi okeh. sape pulak yg bertunang nih. sarung cincin pulak... hehe. ni kak long (sepupu)  aku. c angah tu dh langkah bendul lah. korg phm2 lah adat kite cmne ye utk yg langkah bendul. tp ni knon2 berlakon sarung je, yg menyarungkan tu Mak Teh aku. ta sbr nak dpt menantu ke Mak Teh! haha.

Ini gambar dgn family belah lelaki.

Ni pulak dgn brg2 hantaran kedua belah pihak.

okeh. dh abis cuci mate tgk majlis. jom p cuci2 mate tenangkan jiwa. plak. ni lah sbab aku syg sgt kg aku. siyes, pemandangan sawah padi buat aku tenang. :)

Hah. lagi. cantik giler kan. kan. nk tgk pic aku lak? HAHA jap ye....





jeng





jeng





jeng

HAHA. pic aku lah okeh. dok kuis2 tanah tu haa.. agak2 Brad Pitt terpikat tak? okeh. sekian.




p/s: Selamat Bertunang kpd Aziah & Fazli. jgn tanye bile turn aku plak. rimas dan lemas okeh ! bye.


2 comments:

cik Dil said...

pic last tu, cantikk

Belle Membebel said...

cik Dil : pic last? erk. HAHA. malu lah. bese2 je. :)